Õhtust kõigile!
Kui olin rääkinud inimesele, kes minusse selle forellipisiku süstis ja kes on mind igale poole kaasa võtnud ja huvitavaid, jõgesid, lõike ja kohtasid näidanud, et ma leidsin huvitava jõe ja sain sealt siis L49 kala, siis kiirelt jõudis jutt sinnamaani, et leppisime kokku aja ja koha ning seadsime sammud selle jõe äärde. Õhtul sai siis varustus korda sätitud, lantide kolmikud, mis olid laiali nagu lohakate naisterahvaste jalad välja vahetatud, sai mindud ärevus hinges voodisse lootes, et see unigi võiks silma tulla ja forellimõtted ööks peast viia, et puhanuna hommikule vastu minna. Hops ja oligi hommik, kiirelt hommikusöök kõhtu ja jõe äärde. Püük algas orienteeruvalt 07.30 hommikul sellel samal kurikuulsal "pasteedijõel", hiilisime siis vargsi mööda kallast, et mitte oma jalgu varem minu poolt maha jäätud pasteedi sisse mitte juhatada ja, et ikka kala oma peidupaikadest jalga ei laseks. Püüdsime meetreid sada, kaks sada ja kolm sada aga täielik vaikus, vahetasime lante, kõik uhkemad vooblerid ja pöörlevad said oma minutid, kümned landilõksuga rõõmsalt läbi tuule spinningunööri otsas lennata, kuid kala ei näidanud mitte mingisugust huvi. Vaatasin suurte imestunud silmadega oma landikarpi ja seal ta oli, uhiuus, veel vees käimata kalaportaali e-poe leech nr 19. Jõgi läks sügavamaks ja oli palju ilusaid sügavaid auke. Pommitasin järjekindlalt ühte hästi sügavat auku, vise, meeter edasi, vise meeter edasi jne, püügikaaslane kohe minu paremal käel ja korraga ujus august ilus kala minu leeche järele täpselt meie nina ees, keeras siis rahulikult otsa ümber ja ujus auku tagasi, tegin kohe sinna uue viske ja kala rabas leeche, hakkas mõnus sõit ja siduri kärin üles- ja allavoolu, kala otsis kõiksugu peidupaikasid, kuid suutsin teda kuidagi nendest eemale hoida, lõpuks üritasin kala siis püügikaaslase ette juhatada, et tema selle kala saaks veest välja tõsta, katse 1, kui käed vastu kala läksid siis tema süstis minema nagu twin turbo bemar kuival betoonil, katse 2 ja kõik läks täpselt samuti. Kala meeletult otsis peidupaika ja keerutas ümber minu, pea kohal olid oksad, millesse vahel ritv takerdus, vajusin jõe keskel olevasse mudasse ja kala väänas mu rulli ja kõveraks, kägarasse kokku nagu cheetos twist krõpsu
kala oli mulle nii lähedal, proovisin ta nööri abil endale küljelt ette tuua, et ta välja tõsta aga pidin lausuma ääretult koleda roppuse, mis kahjuks käib forellipüügiga käsikäes, see hirmus neljatäheline sõna LÄKS! Kala oli varem saadud L49 sarnane, kui mitte suurem, kindlasti ilusama välimuse ja imeilusa täpiga. Mõnus värin oli sees nagu eelneval korral, kui suuremaid taimelehti silmadega otsisin, olukord erinev aga värin suht sama :woohoo: Jätsin suitsetamise suht ammu maha, püügikaaslane küsis, et äkki närvide rahustamiseks läheb üks, ei jäänud palju puudu....
Läksime siis püügiga peale tema tehtud suitsu, omavahelist muljetamist, ahhetamist ja ohetamist edasi, mõlemal vapralt leeched otsas, kuid jõgi oli suhteliselt vaikne, olin päris pikalt leechega püüdnud ja vahetasin selle voobleri vastu, mida tegi ka tema. Jõgi muutus ja läks jälle huvitavamaks, tuli üks ilus koht, tema viskas ja tema lant jäi risu külge kinni ja ta ütles mulle, et nojah viska ise siia ja võta see mõõdukala välja ja ühtlasi ka kuuspakk, nimelt meil selline diil, et esimese mõõdukala väljatõmbaja saab teiselt kuuspaki. Oli huvitav koht, mitte kõige sügavam aga risti rästi väiksemaid ronte täis, päike paistis ilusasti sellele kohale ja kõike oli selgelt näha aga kala polnud kusagil, esimene minu vise ja rondi alt rabas kala vooblerit, sööstes kohe järgnevate rontide alt läbi kus oli ka kaaslase voobler kinni, rahu säilitades suutsin kala sealt välja juhatada ja kiirelt kaldale tõsta.
Kala L42 ja 850g, töö tegi ära taaskord sama voobler 21th pontooni crackjack
Järgmise kurvi peal taaskord püügikaaslase lant kinni ja tegin viske ja oligi kala otsas, sain ta ilusasti kaldale, umbes 25-30cm ja kala läks rõõmsalt edasi ujuma, järgmise kurvi peal juhtus järgnev, vise, minu sõnad: Tuli, võttis, otsas, läks, see tuli kuidagi nii ühtlaselt ja monotoonselt kahe või kolme sekundi jooksul, et hakkasime lihtsalt laginal naerma.
Mingi aeg hiljem, tegin viske kärestikulisemasse kohta ja kala otsas, väga ilus kala oli, ta kihutas meeletult üles- ja allavoolu, vaevu nägin teda ja oma teed ta läkski.
Õnnestus veel kaldale meelitada L40, 740g kala, taaskord crackjackiga.
Püük läks vapralt edasi, kontakte kalaga oli väga palju, nii suured, kui väikesed, nii forellid, ahvenad, kui haugid. Kaldal käis vähemalt 10 ahvenat, püügikaaslane võttis välja ka mõõdus haugi, mille andsime väikesele külapoisile, kes oli tulnud kodu kõrvale õngitsema, poiss oli väga rõõmus kala üle. Püügikaaslasel õnnestus kaldale tuua 6 kala, kes kõik kahjuks olid 30+/-. Peale kalamehehirmutise
nägemist ei olnud see vise enam see ja hirm sundis kogu aeg üle õla vaatama :woohoo: ning tõmbasime püügipäevale joone alla. Kokku 7,5km 12 tunniga, äärmiselt mõnus, võttude ja kalarohke päev oli!
Jõudu ja jaksu kõigile!!!