Ja kuna ma end siia juba kirjutama sättisin, siis tulen ka eelmise teema juurde tagasi veel.
Madis, ma ei saa aru, mismoodi sa näed harjuse püügi lubamist vaid CR näol? See ju praegu ongi niimoodi, et pead harjuse vabastama? Sama seis on tõugjaga ja paljude teiste kaladega. Või oskad sa kuidagi ekstra spetsjomm minna emajõele ainult tõugjat püüdma? Või ntx ahvenat püüdma nii, et mitte mingil juhul tõugjas otsa ei hakka?
Kuna sa lugesid 5lk korraga järgi, siis võibolla ei saanud täpselt aru, mida ma oma postituses silmas pidasin, mida tsiteerisid. Kõrvalnähtude all mõtlesingi just seda sama, mis praegu toimunud on - sm Scuba tegi ettepaneku tõsta alammõõt L40 peale. Sellest edasi koorus aga ka ülemmõõdu ja ka CR jõgede arutelu, millele aga tundub, et Scuba juba vastu vaidleb. Selles ka minu point seisnes, et ei pruugi minna nii, et muudatus tehakse vaid selline, mida keegi üks inimene pakkus vaid mitmete pakkujate kompotina. Lõpuks kui õiged inimesed on kokku saanud ja asjad paberil kokku leppinud siis see uus seadus ei pruugigi enam meeldida algatajale, kuna kõiksugu muud mudru on ka lisandunud. Saad pihta?
Selles osas on sul õigus, et ma olen harjunud nende seadustega, mille järgi ma algajana toimetama hakkasin. Eks iga muudatus nõuab ümberharjumist ja tõenäoliselt saaksin misiganes muutusega hakkama. Seni kuni keegi ei hakka piirama mu õigust vabalt liikuda jõe ääres ja kala püüda, on kõik OK. Olgu seal jõel siis CR nõue või ülemmõõdu piirang.
Ja nagu juba mainisin, siis testimise mõttes oleks täitsa huvitav teada, millist mõju see CR siis meil mõne meie päris oma forellinirel tekitab. Millegipärast kahtlen väga, et jões 2+kg kalu iga käänaku peal kohtama hakkab, sest ka praegu on Eestis kohti, kus käibki 1-2 nägu ning kalade mõõdud jäävad ikka nendesse piiridesse, kus igal teisel meie jõel.