Tere.
Olen Hiiumaal nädala jagu merd käinud vaatamas ja täna hakkab juba lubama, et homme-ülehomme on vesi ära selginenud. Tuul on maha vaikinud ja paari päeva jooksul juurde ei lubata .
Aga uuriks seda, et, kas sellise laine, nagu siin üleval oleval pildil näha, all kala ka olla võiks? Koht, kus käisin tuli selline vaikne jumm läänest sisse, mis siis madalamas korralikult seina üles keeras. Ma ise arvaks, et selle möllu sees kala vast ei ole (murdlaine kõrgus oli julgelt üle meetri), aga peale seda, kus laine ära murrab on selline 25m tasane kivine ala, kus veel sügavust 0,5-1m ja sealt sõitis ilusti valge hari ilma laineta üle ning maha jääb kena hapnikurikas ja selge vesi, et, kas seal sees võiks kala olla? Täna polnud väga aega püüda, aga ei tea, kas sel väga mõtet olekski? Kui ilm hea, siis saab sealt kala küll, viimatigi, kui oktoobris Hiiumaal käisin sain just sealt 2 kilose kudenud emase, mis oma 60cm kohta suhteliselt kerge oli.
Teine osa küsimusest oleks see, et, kui sellise laine all kala ei ole, kas siis sellest murdmise piirist üle visates oleks lootust kala saada? Pole kunagi õnnestunud, aga täna sai sellest muremöllust ka 20-30m üle visata. Samas ma ei kujuta ette, mida lant vees teeb, kui osa jõhvist/nöörist laines määramatus suunas lappab.