Kes ainult vestiga käia ei taha aga samas suure seljakotiga ka mitte siis on mumeelest päris normaalsed vahepealsed variandid olemas. Vesti-koti hübriidid.
Mul kasutusel Patagonia Vest Front Sling. Enamasti see kasutuses siis metsas jõeäärse püügi korral.
www.patagonia.com/us/product/fly-fishing...ront-sling?p=48155-0
Plussiks on väga mugavad kaks eri suurusega rinnataskut, kuhu mul läheb kaks landikarpi. Üks suurem vobleritega ja teine väiksem leetšidega nt. Lisaks väike lukuga tasku kuhu nt karabiinid, trossid.
Seljakotiga oli pidev jama, et kui on asjad kotis siis tuleb ligipääsuks võtta kott seljast, maha panna jne. Peale seda kui mul mõned korrad kahlates asjad kotist jõkke sadasid siis üldjuhul ronisin kotist asjade otsimiseks ikka kaldale.
Selle koti puhul on kõige rohkem kasutatav varustus kohe käepärast (landid) ja asjadele juurdepääsuks on väga lahedalt lahendatud koti osale ligipääs. Päästad ühe klõpatsi lahti puusa juurest ja keerad koti selja pealt kõhupeale. Lukud ja sahtlid on nii disainitud, et jäävad ülespoole (vt videos 0:25). Väga abiks asi kui vees vaja kotile ligi pääseda.
Väljapoole saab kotile kinnitada joogipudeli või termose (koti alla). Kusjuures seda kasutan väga tihti ja väga ära harjunud. Lisaks küljel rihmad, mida ma olen vihmajope hoidmiseks kasutanud.
Sees on eraldi veekindel tasku. See on natuke ebamugav pidevalt kasutada aga ideeliselt kui ikka suure vihma kätte jääda siis hea asi. Autovõtmed, telefonid, tikud seal.
Suurus on umbestäpselt selline, et ühe päeva jagu asju (st suiguti, paar võikut ja muud sööki, leatherman, mõni riideese seljast või selgapanekuks jms pudipadi) ja üks kilone kala mahub normaalselt kotti. Ma igaljuhul väga rahul sellise kotiga ja Patagonia kvaliteediga. Ühe hooaja seda praegu kasutanud ja mingeid vigu ei ole täheldanud. Ainus asi on ehk see, et kotil ei ole eraldi kinnist osa kala panemiseks, st kala peab panema eraldi (kile)kotti või kuskile sisse keerama.