Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Jõeforelli hooaeg 2016

More
8 years 5 months ago #8217 by makrell
Replied by makrell on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Scuba sellised kalad elavad sinu lemmikjõgedes. Väikestel jõekatel selline toon tavaline. Suured isendid enamasti tumedamaks lähevad, kuid mitte kõik. Millest see värvus kujuneb täpselt ilmselt võiks arutama jäädagi selle üle, arvamusi väga erinevaid. Tuntuimast järva kollijõest selliseid heledaid püütud väga erinevas mõõdus. Kui mõni jõekas seest mitte just parima värvusega, siis need heledad isendid just alati tulipunased.
More
8 years 5 months ago #8219 by aapua
Replied by aapua on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Makrell, kas kasutad fotoshopi või saab ka mingi imagview-ga sama punase liha? :D Tegelt niisama norin, kadedusest. Sest ise pole sellist värvust juba ammu kohanud. Aga tean ühte nire, mis kubiseb vähikestest, ja sellel on kalade liha vähemalt samasugune kui isegi mitte veel punasem.

More
8 years 5 months ago #8220 by Hein
Replied by Hein on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Õnneks või kahjuks on liha punasusel rohkem silmadega söömise väärtus. Seda küll, et Järva prisked ja punase lihaga forellid on rasvasemad ning ka maitselt "forellisemad", kuid L-Eesti, tihti vaid kergelt oranžid, fileed on maitselt puhtamad ja pehmemad, kohati suisa nagu siiga sööks!
More
8 years 5 months ago #8222 by makrell
Replied by makrell on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Aapua otse naelapea pihta, vahele jäin. :( Tegelt on see filee veel kapis söömata. Eila tahtsin nahka pista aga läks kiireks, täna õhta see kindlasti juhtub. Kui keegi peaks tahtma tükikest kuhugi laborisse saata või maitsta, siis hetkel on see veel võimalik.:) Pildistasin filee tumeda laua peal. Kui pilt teha näiteks fileest valgel taldrikul on värviefekt tugevam. Ma ei ütleks ühtki halba sõna kui keegi selle kala merikaks peaks nimetama, täiesti ükskõik. Fakt on see et selline see kala oli ja täna lükkan ta ahju.
Hein maitse üle ilmselt pole mõtet vaielda kes millist kala süüa eelistab. Minu jaoks sellise välimusega (Y)
More
8 years 5 months ago #8223 by scuba
Replied by scuba on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Minu lemmikjõgedes nii suuri kalu pole.Või oli see siis see viimane mohikaanlane B)
Kirpvähk ja suured järva forellid elavad suht mudastes lõikudes.Eks see annab lihale vastavale keskonnale omase maitse.Näiteks on ju väga erineva maitsega merehaug,metsajärve haug,mõne jõe haug.Kusjuures kirpvähijõgedes toitub ka haug pea ainult nendest,hiljuti sain 4 tükki ja maod vaid kirpvähkidest punnis.Ja kõik tulid putuka otsa.Nii kui landi panin,kohe haug hirmunult rohtudesse kadus.Nende haugide maitse aga oli üle prahi.Merehaug ei saa haisulegi.
More
8 years 5 months ago #8224 by Svennu
Replied by Svennu on topic Jõeforelli hooaeg 2016
Maitse üle ei ole mõtet tõepoolest sügavasse vaidlusesse langeda. Ise eelistan samuti pigem sellise tulipunase lihaga forelli, nagu Are pildilt paistab. Lõhn on kindlasti hoopis teine sellisel punasel lihal fileerides. Samas söömata pole veel ükski neist jäänud, olenemata liha värvusest.
Time to create page: 0.134 seconds
Powered by Kunena Forum