Näen reaalsust. Ütle üks asi - kasvõi üks - mis on viimase 20.a. jooksul kalavetele positiivne? Absoluutselt, rõhutan - absoluutselt MITTE MIDAGI
Merikat on küll palju rohkem saanud, eriti viimaste aastate valguses.
, ja ma pole ka nälgas imbetsiil, kes ühe forelli pärast püügihooajal peaks mööda eestit ringi ajama,
1 forell hooaja peale, kui ka päriselt natukenegi vaeva näha ja tahtmist omada, on ikka väga lahja tulemus. Mis krdi külakaevudest sa neid kätte saada proovid? Nii kummaline on lihtsalt see, et mina ise, kes hooajal ikka aktiivselt püüdmas käib, näeb hoopis teistsugust pilti. Pea igal püügil on võimalik midagi kotti panna, kui selleks soov oleks. Pole harvad korrad, kui 4-5 mõõdukala käest läbi käib. Lisaks neile veel samapalju alakaid. Haugi osas osaliselt nõustun - see aasta neid tõesti palju vähem - ei tea, kas veevaesed kevaded hakkavad neile kehvasti mõjuma, kuna kude kannatab? Aga haugi helesiniseks unistuseks pidada on ikka selge liialdus - eriti kui pärnu jõge tervikuna vaadelda!
Erinevalt eestist on arenenud riikides nagu Rootsi, Saksamaa, Norra, isegi Valgevenes muide, korralikult hallatud veekogud
Ja kohe kindlasti on neis riikides kõik kalamehed megarahul, eks? Käiakse vastavate ametkondade kontorite ees roosiõisi loopimas ja juubeldamas, et nii vägev on kogu kalamajandus? Nii vägevalt üleregullitud, et iga krdi kärestiku jaoks on tarvis eraldi luba osta. Pigem kehtib seal see mõiste, et poes käia on odavam ja mõistlikum. Load on lihtsalt nii kallid ja mingit püügimõnu ka selles ei ole, et kükitad ühe kärestiku peal koos veel viie teise püüdjaga. Tohutu nauding puutumata loodusest.
Ja loomulikult ei tee mitte keegi mitte midagi, ainult maigutatakse suud ja tegeletakse totrustega...nii et turule kala ostma ja kraanist vett jooma.
Ja ma peaksin olema "positiivne" ?
Aga mida Sina teed? Jube lihtne on viibata kellegi suunal, et näe see või teine ei tee mitte midagi ja seetõttu on minul jube halb ja paha. Ikka on alati keegi kuskil süüdi, eks? Hakka ise pihta siis, kui paremini oskad. Netis avalik nutt ja hala küll kuidagi "tegutsemise" kategooriasse ei liigitu. Pigem on lihtsalt oht, et Sa ei oska paremini... Lausa oht, et oskad palju kehvemini. Eriti arvestades lugusid, kuidas 28cm forell oli täitsa OK kotti panna ja tuleks tänapäevalgi alammõõtu langetada...