Ma arvan, et see miks osa püüdjaist soovib, et kilo+ või 2kg+ kala oleks jõekas, on sellepärast, mis Scuba juba märkis. Ehk et nt 2kg+ jõekas on ilmselgelt vanem ja targem kala ehk mõnes mõttes "suurem saak" kui sama suur meriforell.
Aga eks see on paljuski kinni mingites stampides ka. Näiteks vastupidine näide: olen ka hiljuti palju kuulnud suhtumist ja seda ise ka korduvalt vee ääres kogenud, kus teine kalamees näitab kala või kala pilti, kus nt kena 3kg+ merikas, aga kutsub teda lõheks. Mitte, et ma mingi eriline kalamääraja oleks, aga need on tõesti olnud olukorrad, kus ikka selge merikas. Ehk siis eeltoodud loogika kohaselt võiks teda pigem kutsuda merikaks, sest merika kohta täitsa arvestatav kaal, lõhe kohta aga väike. Samas lõhe halo on nii võimas, et pigem väike lõhe kui suur merikas
Ehk siis äkki peaks tõesti mingi PR päästeopi merikale tegema
Aga lihtsalt huvist Vertuska küsimuse peale, et mis on suurim jõeforell, mida Sina jõekaks usud?
EDIT: PS! See kommentaar ei seondu kuidagi Raineri kalaga. Selle osas ütleks vaid, et "mina usun Rainerit!"