Sven
Ära solvu, tundud intelligentne ja alati sellise inimesega vestlus on hariv! Aga kui harrastuspüügiõigusest eraldi oleks tõstetud spinninguga püük ja tehtud seda 10 a tagasi, siis ma oleks selle raha tasunud! Huvitav loogika, et harrastuspüük kõigile peaks saada olema tavakaardi alusel! Miks siis Prandil püük mulle kallimaks osutub kui Väikesel emajõel? Juba ongi eliit mängus! Parem kui teised- ei, lihtsalt teatud hobide eest peabki rohkem välja käima! Lihtne! Ei taha forellipüügieest niipalju tasuda, mine loobi õhnel, saad samuti! See Beebilõust läks hinge jah?
Sry my bad! Aga see on selline stereotüüpne eesti new-age kalamees. BMW, Moodne plaat mängijas ja siis Prismast ostetud spinningukomplekt. Muidugi pooldan teda pigem jõeveeres kui nokk tagurpidi autoroolis suitsu imemas sellesama Prisma parklas ja mulle klaasja näoga otsa vaatamas, Kenderi imeteost kiitev t-särk seljas, kuid selles mehes pole kalamehe algetki veel tekkinud, et lasta ta ennastteadvustavalt forellijõele. Sorry kui ülekohut teen, kuid 3st 2 sellist meest võtaks iga täpilise kala veest välja, poosetaks sellga ja peale intsagrammi üleslaadimist leiaks sina selle hiljem seal vahujõe sillakõrvalt. Miks mitte teha siis mõni piirang, et nautijad saaks nautida ja naudingu avastajad saaks seda teha veidi suurema tasu eest. Jätad 2 Are voblerit ostmata, mis nagunii uue nire avastamisel mahakantud oleks ja polegi miinust!? Krt, see ajab veidi leili see teema. Ma pole forellifriik. Püüan kevadeti asendusainena, kuna muu kala veel pole aktiivne. Tore on ju kah, loodus, ilus kala pealekaubaks- käib kah! Erilst pinget ei tekita, selline üleüldine hullus selle kala ümber, mis pole kuidagi põhjendatud! Tahate mõõdus kala, jõelt kus pole jalajälgi...kirjutage, viin kohale kah, kuid suvel, kui näen kuidas mu kõval iga jumala kord vennad topivad napilt mõõdus angerjaid ja latikaid kotti ja kui sa enda 60 cm ussi vabastad kuuled joppe ja matte... seda teemat saabki vaid keelude ja hinnatõusuga reguleerida, sest kindlasti leidub näljane ja auahne tüüp, kes selle 32 cm endale igakord kotti topiks ja kodus naisele nina ette viskaks, et sellest saaks tehtud praad, äkis ja kotletid...ja olgu olla!
Lisaks...Enamus keskeuroopa maades ja kõikjal skandinaavias toimib imehästi kopsaka tasu eest jõekapüük jõgedes. Et minna jõele, kus kala ka on, maksad....maksad palju ja tohidki vaid 1 kala ära võtta. Aga see pole ka kasvandustiigi püük.... kui eestis oleks mingi jõgi, kus aastaläbi saaks edukalt püüda, oleks keda püüda ja tasu päevapiltei eest oleks 25 kulli, mina maksaks. Ma arvan, et enamus maksaks...kui ollakse nõus läbima sadu kilomeetreid, et sihtpunktis leida vaid erinevate automarkide äratundmisrõõmu....