Heia!
kle svennu miks sa minu jutu ringi pöörad? Kus mina väitsin et kahvates kalale kuidagi viga teeb? Loe uuesti läbi minu kirjutatu. Ma ei kirjutanud seda juttu üldse selleks et kedagi kritiseerida, vaid et Elmerile nõu anda omade kogemuste põhjal. Valiku ja otsuse teeb siiski tema ise kas kasutab edaspidi või mitte.
Jah paljud poevadki just selle väite taha, et nad ei taha kala vigastada veest välja võttes et ehk ei jää elama kui käega tõstan ja selle pärast kahva kasutavadki. See päris naljakas väide kohati peab mainima. Miks need samad kalamehed ei võta siis kõiki kalu kahvaga välja et mitte neid vigastada? Võetakse kahvaga pigem ikka ja jälle need kalad mis maha hoopis lüüakse mitte need millele C&R tehakse. Kasutatakse kahva hirmus et suur kala minema pääseb, et mida ma siis teistele ütlen või näitan.
Väikse kala puhul mis selgelt tahetakse tagasi lasta ei vaevuta aga kahva haarama. Kas väikse kala käega haaramine on siis õigem tegu?
Paljud kollid on mul minema jalutanud ning ilmselt teevad seda ka edaspidi kuna kahva ei kasuta. Las läks! Kellegil on ehk rohkem õnne ja saab ta lõpuks kätte. Ma olen viimastel aastatel väga vähe saanud forellitada, kuigi hirmsasti tahaks. Neist vähestest käikudest olen aga enamuse kilo + kaladest tagasi lasnud. Rohkem C&R püüki on tulevik sellega tuleb arvestada, see on normaalne. See on kasuks meile kõigile. Püük pakub palju rohkem naudingut kui on mida püüda ja tagasi lasta. Meie rahvas vabanes hiljuti nõuka orjusest. Sellest on juba mõnda aega, kuid siiski on rahval veel suuresti ahnitsemine ja saamahimu hinges. See võtab veel aega aga sellest tuleb üle saada.
Forellipüük ei ole asi mida tehakse läbi ussi emmi, maksku mis maksab aga ma pean selle kolli kätte saama või siis vähemalt koti täie kilost kala.
Forellipüük on asi mida tuleb võtta mõnuga... nigu saaremaa vodkat!