STF-iga nõus. Kunagi kui sai alustatud jõeka püüki, viisin ka 36cm kala uhkusega koju ning maitses hästi. Ajad muutuvad tõesti. Ma pole mingi põhimõtteline PÜÜA ja VABASTA mees, aga järjest vähem neid kenasid täpilisi oma otsa minu käes leiavad. Mulle meeldib ka soolafilee ja suitsu või ahjuküps forell, aga veel rohkem meeldib kui kena kala minema ujub
Mul üks hea sõber ütles, et juba kalale minnes on tal teada, kas kala võtab ära või mitte. Olen ka nii talitanud. Eks see ole igavene vaidlus. Paljud arvavad, et mis sa seal ikka kondad kui kala ära ei võta jne. Et see lihtsalt piinamine jne. Aga vaevalt ,et keegi meist nii nälgas on, et kala pärast kalal käivad , pealegi see kordades ju kallim kui poest osta
Ja see jutt, et poe kalal kraanuli maitse jne...laske naerda...mehed on praetud viidikat ka räime pähe õginud
Arvan, et see igamehe enda teha ,millal ja kui palju kala ära võtab - peaasi, et seadustega pahuksisse ei lähe.
Tegelikult aga tahtsin kahvast rääkida
Alguses kasutasin kahva, et kala iga hinna eest kätte saada, seejärel loobusin, sest olin neid ju saanud ka juba ning mis seda kahva ikka vedada, kala sai ka kahvata. Pealegi polnud vaja enam kellelegi tõestada, et kala saan
Selline ullike siis. Nüüd kasutan kahva just sellepärast, et tihti ei tõstagi kala veest välja. Ning samuti ei pea teda nii ära kurnama kui tahad tagasi lasta.
Lisaks olen kasutanud teatud kohtades ka kidata konkse.
Tunnen paljusid forellikütte, nii lennuka kui spinna mehi ja mõlema püügistiili hulgas on nii "hingega" kalamehi kui ka "oinaid". Ja ma ei mõista hukka kedagi ,kes ka 36 cm jõeka sirge selja ja uhke tundega koju viib - mina tegin ka nii
EDU!