Hei!
Sai teist korda Muonios kalapüügipuhkusel käidud.
Põhieesmärk oli muidugi tabada lõhet, niipalju kui vähegi võimalik...
Püüdsime kokku seitse päeva. Proovisime erinevaid jõgesid ja järvesid, püüdsime nii harjust kui lõhet ning haugi ja ahvenat.
Püügipäevad olid pikad ja lootus lõhet (kui peamist püügiobjekti) tabada kahanes iga päevaga...
Pea iga päev pommitasime lõhejõge, aga mida ei tulnud oli lõhe...
Samadel päevdel käisime ka erinevatel järvedel. Teada oli, et järves on kena haugi ja ahvenat. Panime unnad sisse ja loopisime erinevaid lante ning lõpuks saime ka päris kena resultaadi. Sõpradel õnnestus saada spinningu otsa 1020g ahven ja 5,4 kg haug. Kusjuures haug tuli veel microjigi otsa ja tegi nagu ahvengi väga mehist sõitu. Minul endal jäi suurimaks ahvenaks 640g ja 2,5 kg haug. Algul tundus 640g ahven julm peletis, aga seda niikaua kui paati tõmmati 1020g ahven, kes oli ikka jõhker küürakas latikas...
Kui kätte jõudis viimane püügipäev, siis paugutasid kõik viimases lootuses lõhejõge, et ikkagi lõpuks see lõhekoll saada, mille järele sai ju ometigi tuldud...
Olime sõbraga juba mitu tundi püüdnud, aga täielik vaikus... Paat oli ankrus ja lõheridvad mängisid voolus, samal ajal loopisime kerge varustusega (loe: pmst forelli varustusega) pöörlevaid, et harjust tabada. Järjekordse viskega käis järsku ridvast kerge tõks läbi ja ütlesin sõbrale, et mul oli vist võtt... Sain veel paar vändapööret kerida kui järsku käis jõhker pauk ridvast läbi ning kohe oli ka kala näha. Karjusin sõbrale, et lõhe, lõhe, võta ankur välja, keri ridvad välja... Emotsioon oli super võimas, ma ei oskagi seda sõnadesse panna.
RR-i ja 2004 suuruses Luviase ning 0,20 Quantum Exofili tamiili otsas on 5,9 kg lõhekoll ikka mega tunne!!!
Ma ei oskagi midagi rohkem lisada. Panin mingi liikuva pildi ka kokku. Sidurikärina ja mula asemel panin vähe tümakat, ehk meeldib...