Karude kohta olen viimasel ajal natukene pealiskaudselt uurinud. Eesti kohta statistikat ei tea (edit: oleks pidanud põhjalikumalt Hannese varasemat postitust lugema
), aga skandinaavias on wiki andmeil viimase 100 aasta jooksul ainult 3 või 4 (erinevad allikad) inimest karu rünnakus surma saanud - seal on muidugi oluliselt vähem karusid kui eestis pindala ühiku kohta. Ja tundub, et enamus rünnakuid toimub just talveunest ärganud karudega. Eesti puhul on oluliseks faktoriks, et karusid tohib jahtida, mistõttu karud hoiavad tavaliselt inimestest ikkagi eemale.
Parim kaitsevahend karu vastu (jällegi wiki andmeil ja põhja-ameerika statistikat arvesse võttes) on pipragaas, mis tõrjub isegi oluliselt rohkem rünnakuid kui näiteks jahipüss. Mitte segi ajada pisargaasiga, mis karule ei mõju ja võib ta isegi pöörasemaks ajada. Kui kaitsevahendeid ei ole ja karu ikkagi ründab millegi pärast, siis statistiliselt peaks karu rünnak vähem aega kestma, kui mitte vastu hakata, peaks olema ka veidi suurem ellujäämise võimalus
Olen ka vastupidist lugenud, nii et ma ei teakski mida teha sellisel juhul - aga nii kaugele asi naljalt ei tohiks minna, kui ta piisavalt kaugelt aru saab, et inimesega on tegu.