Vertu wrote: Ma olen siis 20 aastat oma spinnamehe karjääri jooksul valesti tamiili peale kerinud Uut tamiili alati nii kerinud rullile et tamillipool kaasa pöörleb. Ja kuna sasidega probleeme pole olnud siis kerin ka edaspidi samamoodi. Mõni jäigem tamiil uuena tõesti ainult venitamist tahtnud.
Ma ei usu üldse et see videos näidatud viis ainuõige on. Daiwal ja mitmel muul tootjal, näiteks on tamiili ja nööri poolid pakendatud sellisesse plast karpi kust kohe mugav rullile kerida nii et tamiilipool kaasa keerleb.
No kui natuke mõelda kuidas spinnarull töötab siis saab aru miks seda nn "ainuõigeks" peetakse.
Viske ajal jookseb ju ka tamiil maha nii, et pool kaasa ei keerle, pooli küljelt. Teisiti saad tamiilile keerud sisse ja ongi kõik, kui endale sobib miks mitte.
USAs kasutatakse enamuses multirulli, sinna tehakse neid poole millest räägid.
Multirullile pannakse tamiili nii, et pool keerleb kaasa, spinnale saab kõige parema tulemuse nii nagu seal videos
Eesti kalastus on nii algarenenud, et väga paljud kogenud kalamehed teevad asju veidralt, nii nagu vanaisa tegi
Minuarust ongi kõige imelikult just see, et ei taheta areneda. Olen 20 aastat nii teinud ja käib küll.
Minuarust uute asjade, meetodite ja lahenduste proovimine on kalastuses üks tähtsaim asi. Võibolla on see minu kiiks lihtsalt :silly: