Nüüd Madis, pead mulle küll autoritasu maksma. Panid minu lõusta siia minu teadmata
Aga jah juhtus leets otsas olema. Oranži musta triibulise kehaga ja musta sabaga. Konks venitas seetõttu sirgeks, et konks oli keeles otsapidi, mitte lõuast läbi konksukaare taga. Samas ei saa väita, et leets oli tegija. Töötas ka vobler. Huvitav oli see, et üks 40-nene emme, kes ka kotti potsatas, oli marjast tühi. Isegi alget ei olnud. Mõlemad kalad ilusad paksukesed, aga maod tühjad. Kala käitumine oli ka huvitav. Tuli pesast välja, tegi 2 tiiru ümber peibutise ja peitu tagasi. Nii oli vobleriga kui ka leetsiga. Ei mingit kontakti. Samas kui tuli võtt, siis konkreetne. Ei olnud ühtset käitumist, mis pani suht tihtu peibutisi vahetama.
Ebausk on ka suur. Tavaliselt, kui esimese viskega kala saab, tähendab see tühja kotti. Sel korral sai Madis õnge ennem mind töökorda ja tegi selle esimese viske ära. Harjumuspäraselt ei miskit. No ma ka siis panin oma peibutise teele, praktiliselt sama rada, aga tulemuseks seaduse järgi mõõdus forell. Noh, lasin siis tolle tagasi omi asju ajama, aga sisimas mõtlesin tühjaks jääva koti peale. Õnneks seekord läks teisiti.