Üks asi on õpetamine, teine asi on targutamine. Kui seadus lubab PÜÜDA igas mõõdus forelli ning ÄRA VÕTTA alates L36, siis on selleks õigus nii algajal, kui ka kogenud forellikütil. Nõustun Ceemicuga, et keegi ei tohiks teisele kalamehele halvasti öelda või muul moel targutama hakata, kui eksponeeritakse pildil mõnda väiksemat kala, sest on ju ilmselge, et kalamees jagab virtuaalselt oma saaki vaid siis, kui ta ise tunneb selle üle uhkust (vähemal või rohkemal määral). Kui teised "õpetajad" tema saaki maha teevad, seejuures mitte ainsatki viisakat õpetussõna öeldes, siis selline suhtumine on pigem taunitav ja mul on kahju kui seda õigeks peetakse või juurutatakse ja omakorda uute kalameeste peal rakendatakse.
Minu meelest on igal kalamehel õigus teha oma saagist pilte ja seda teistega jagada, kui püüdja arust on see seda väärt, aga kui seda tehes sind täiega maha tehakse, umbes et "mis sa sellisest rihmast pilti teed" või "mis sa sellist üldse veest välja tõstad, see ju pole mõõduski", siis ma leian, et see pole päris õige käitumine ja sellist tegevust ei saa õpetamise alla kuidagi liigitada. Õpetamine on ikka pigem see, kui antakse teisele kalamehele viisakaid ja sõbralikke soovitusi, et kuidas vihmase või päikesepaistelise ilmaga püüda või mis iganes säärast.
Õnneks on kalaportaali kogunenudki pigem need, kellele meeldib viisakam ja lugupidavam suhtlemine ning seetõttu siin ka teist kalameest maha ei tehta.
Kolliteemaga nõus.