Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Meriforell vol. 2

More
9 years 11 months ago #4885 by aapua
Replied by aapua on topic Meriforell vol. 2
Ilm oli nagu ta oli, aga idas käik osutus resultatiivseks. Kotti küll vaid üks, aga sattusin parve peale. Pool tunnikest või nii oli päris tihedalt tegemist.
The following user(s) said Thank You: greisi, elmerike
More
9 years 11 months ago #4886 by greisi
Replied by greisi on topic Meriforell vol. 2
aapua landid on tegijad ,käisin jumindal hüljes oleks peaaegu otsa tulnud...õnneks jõudsin ennem sisse kerida
The following user(s) said Thank You: aapua

More
9 years 11 months ago #4891 by lepik
Replied by lepik on topic Meriforell vol. 2
Kui on mõõdus hüljes, tasub kotti panna :woohoo:

Hülgeliha steik söekartulitel akvaviiti-mustrõika kreemja kastmega
Materjalid

Hülgeliha tükk
Koorega tuhvleid
Võid
Pipart
Soola
Mandlipuru
Akvaviiti
Sibulat
Küüslauku
Mustrõigast
Vahukoort
Muna
Lihapuljongit
Ürte
Vürtse

Kokkupanemine

Marineeri hülgeliha steik akvaviidis koos erisuguste ürtide ja vürtsidega ning tõsta kõrvale. Aja kaminas kuumaks söed ning topi tuhvlid nende alla ja vahele valmima. Kaste on toidu hing, seda teame me kõik. Purusta küüslauk ning lõika sibul ja mustrõigas peenteks ribadeks. Pikkuega umbes 3 sentimeetrit, väga peened ribad. Kuumuta pannil või, lisa küüslauk ning ribad. Heida juurde pits akvaviiti ning löö tikust põlema.
Sega kogu kraam madalal tulel kenaks ning lisa väheke puljongit ja lahtilöödud muna-vahukooresegu (kergelt kokku segatud). Lase madalal tulel hauduma ning kuumuta poole vähemaks. Maitsesta ürtide ja vürtsidega.
Prae kiirelt marineerunud hülgeliha ning tõsta taldrikule, lõika viiludeks. Lisa taldrikusse ka söekartulid, mille lahtilõigatud lõhesse törts või. Lisa juurde imeline kaste ning söö koos akvaviiti laksuga kõrvaseks.
More
9 years 11 months ago #4898 by greisi
Replied by greisi on topic Meriforell vol. 2
sa mees oled vist kusagi kihnus -ruhnus või isegi kusagil kaugemal hülgepüüki harrastanud....minu teada
söödi hüljest toorelt- esimesena maks jne. küpsetades pead pärast elukohta vahetama traani hais jääb igale poole külge ...aga, kes teab...ise pole kunagi juhtunud sööma .
More
9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #4905 by hannes
Replied by hannes on topic Meriforell vol. 2
Rannailma kiuste otsustasin siiski ka õhtul ühe tiiru teha. Nagu suveilmale kohane, siis püük algas värskendava ujumisega - vahepeal on kivide peale mingi ülilibe ollus tekkinud. Õnneks olid õhukesed jõeka kahlakad ka autos ja püük pooleli ei jäänud.

Liikusin kivide peal nagu hiiliv indiaanlane, esiteks olid kivid täna sigalibedad ja täielikus tuulevaikuses kõlasid ka enda mõtted liiga valjusti.

Poole püügi pealt käis mõte küll läbi, et mida krdit ma siin nii sooja veega teen, võiks parem kodus jalka finaali vaadata. Natuke lisas motivatsiooni hommikused konktaktid tuulehaugiga - et äkki saab vähemalt seda kala.

Siiski-siiski, merikas sai ära nähtud. Enne päikeseloojangut üks nati alla mõõdu tegelane läks ujuma tagasi.

Nii et paistab, et hooaeg veel päris läbi ei ole... :fish:
Last edit: 9 years 11 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: elmerike
More
9 years 9 months ago #5211 by raikoj
Replied by raikoj on topic Meriforell vol. 2
Põhjarannik on talviselt jahe, kohati vaid 8 kraadi. Kiirustage, seltsimehed.
Time to create page: 0.123 seconds
Powered by Kunena Forum