Üht-teist oskan ma mainida ikka
Rando voblerite keeled on väga vastupidavad.
Esiteks on nad paksud ja tugevad. Lisaks on nad sulatatud landi sisse (keele ots landi sees on "seenestatud").
Eelmise aasta lantidel esines tõepoolest üksikuid probleeme rõngastega. Ka ise suutsin paar rõngast sirgu tõmmata. Ühestki kalast õnneks ilma seetõttu ei jäänud.
Sellest hooajast vahetas Rando rõngad paremate vastu, ning see probleem on nüüd kadunud!
Konksuharu murdumisest kuulen esmakordselt. Kui jämeda nööri/tamiiliga Raiko püüab?
Minu meelest on konksud hoopis piisavalt pehmed, et kinnijäädes on võimalik neid veidi sirgemaks tõmmata ja seeläbi lant päästa.
Lantide värvi üle võibki vaidlema jääda, ning lõpuks on kõigil sisuliselt õigus.
Forellipüügis ei ole mõtet "stamp-reegleid" otsida. Iga püügipäev on erinev ja tihti puudub igasugune loogika (vastupidiselt igasugustele "käsiraamatutele", mis kirjutavad ka forelliteemades paljukäsitletud soovitusi).
Rando pole sellest saladust teinud, et tema on oma lantide juures seadnud kõige tähtsamaks mängu. Värv on alati pigem kalamehe jaoks.
Ka minul on omad lemmikvärvid välja kujunenud. Kui nüüd küsida põhjendust, siis ma ei oska sellele vastata. Lihtsalt on nii, et üks lant saab rohkem püügiaega, kui teine. Olgugi, et teist värvi lant võiks tuua täpselt samapalju kala. Ma olen üsna laisk landivahetaja ja on juhtunud püügipäevi, kus ongi ainult 1 lant terve päev otsas.
Kui kedagi minu eelistused huvitavad, siis lemmikud on must/must-säde, punane-säde, punane/oranž, hõbedane. Aga ka kollane ja pruun.
Eelmise hooaja kõik 63 mõõdukala sain ma Rando lantidega ning enamus just nende loetletud värvidega.
Seda vabadust ma endale ei võta, et väita, et näiteks Meppsi pöörleva või Rapala Countdowniga oleksin vähem/rohkem kala saanud.
Lanti peab lihtsalt usku olema ja lant peab meeldima.
Mulle nende lantidega püüda meeldib.
Edu kõigile kalavetel! :fish:
PS! Rando pole kunagi palunud mul tema lante reklaamida, või kiita. Ammugi ei maksa ta mulle selle eest, et ma tema lantidega püüaks (on olnud selliseid arvajaid ). Ostan samamoodi oma landid, nagu kõik teised.