Lisan ühe versiooni, mida võib teha, kui soolatud värsket forelli liiga palju korraga käes on... Originaalis sain sellist "appertizerit" ühes välismaa restos, nüüd mugandasin seda enda võimalustele vastavalt.
Vaja on punast sibulat, soolaforelli, merikapsast, kalapuljongit ja želatiini. Serveerimisel sidrunit, peterselli ja äkki ka kirsstomatit.
Esmalt teha soolaforell vastavalt nii nagu kesiganes seda teha tahab. Siis tükelda punane sibul pisikesteks kuubikuteks, võtta parajalt palju, sõltub soovist. Pane see ümara kausikese põhja ja patsuta käega siledaks. Edasi peale kiht merikapsast, silu ära. Siis kuubikuteks lõigatud forell, siluda loomulikult ja kõige peale taas merikapsas koos kohustusliku silumisega. Kalapuljongiks on hea teha tummine leem nendesamuste forellide selgroost ja peadest, selle puudumisel (nagu minul, kuna puhastasin kalad jõe ääres ja pead jätsin rebastele) kasutada näiteks Knorri kalapuljongi kuubikuid ja želatiini. Puljong olgu mitte liiga soolane ja tugeva maitsega, et ta ei tapaks ära originaalset kala ja merikapsa maitset. Siis valad oma üllitise selle leemega üle nii, et leem on triiki viimase merikapsa kihiga ja pistad kupatuse külmikusse. Järgmisel hommikul keerad selle tarretise kausist välja taldrikule, lisad serveerimisel vastavalt soovile kaunistused ja teed kõrvale paar röstsaia võiga.
PS. See ei ole dieettoit!!! Tulemus nägi mul välja selline: