Samas tõele silma vaadates, siis jõed on ikka kaladest tühjad küll vs 20 aasta taguste aegadega ...
Ja see prügikalagi on pisike, missest et palju teist, röövkalad vist päris adru ei söö nagunii ju ...
Ega punane kala ja suuremad ju enamus ei tule poelettidele kohalikest vetest.
@ Vertu: Kohalikud jõed on siis traaleritega kuivaks püütud ?
Miskipärast usun, et just nimelt sieveekogudel just õngepüük vähese võrgu kaasabil just selle põhjuseks on ja pole kaugel ajad, kus just poest Alaska kala ostma hakataksegi. Kui rosolje foorumit lugeda, siis ei tähelda sealse massi just tolerantset kalapüügi pooldamist, ikka ahnitsetakse ja kiidetakse oma 30kg 8-10cm suuruste kalakestega. Sellist "tuleviku peale mõeldes" kalapüüki just eriti ei tähelda seal, kuhu on koondanud ennast enamik parmud, kes ennast uhkelt kalameesteks kutsuvad ...
Ikka pajatatakse KILODEST, mis välja tõmmati, mitte suurest kalast, mida jahitakse. Seepärast ma julgen arvata, et just ainult ürginstinkt see pole, miks eestis kalal käiakse ...
Ma olen sadamas kalastades pannud tähele, et ca 3-4 paiknenud poolakat, kes on vist samast kultuurist pärit, kui me eestlased, sikutavad välja 10-15cm pikkuseid pollakeid, samal ajal kasvab kala julgelt 1-2-3kg suuruseks. Arvake ära kas ma vaatan hästi selliste peale ? Kohalikud tahavad suisa peksa sellistele anda ... Ise väidavad, et väike kala on parem, kui suur ... No mida krt sealt süüagi on ...
Ei ärge saage must valesti aru, ma hoolitsen ka ise oma prae eest ja tihti ka sõbra pere lauakate eest, samas käin ma ookeani kaldal, natuke teine teema ja "kilusi" ma koju ei tassi ka siis, kui ametlikku suurus limiiti kehtestatud pole.
Varsti lähen kohaliku jõe peale forelli/lõhet püüdma, proovime väikse vid jupi ka teha