Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Mis toimub Selja jõel??

More
3 years 4 months ago #11320 by Zanzhu
Varangu sillast ülesvoolu on kohalik maaomanik kuderahu ajal maha võtnud viimased kuusetukad mis veel kummalgi pool jõge alles, lähimad suured palgipuud on 5m kauguselt jõekaldast puhtaks tehtud ja oksahunnikud maha jäetud. Eriti pull on et seda just kuderahu ajal tehtud ja mulle tundub puude vanuse järgi et istutatud nad olid õndsal ENSV ajal ja mingisuguse kaugeleulatuva mõttega. Kui põldude vahel kaugemal juba haugid juba neegriks päevitunud siis sillast kohe ülesvoolu on ju suured kruusast kudeplatsid. Mitte mingit kaitset ei päikese ega lindude eest pole maimule jäetud peale meetriste kuivanud ohakate. Kas selle eest maksamegi 7 rubla kalastuskaardi eest kusagile põhjatusse riigimakku? On mingisugust alust ja kohta sellise teguviisi pärast pöördumiseks?
More
3 years 4 months ago #11321 by Sera
Replied by Sera on topic Mis toimub Selja jõel??
Üldjuhul kehtib kaldavööndis 10 m veekaisevöönd kus igasugune majadustegevus keelatud. Muidugi võivad keskonnaametnikud anda loa raieks, kuid kudeajal oleks selline tegevus ennekuulmatu. Ja antud lõigul mittesihipärane. Mis muud kui keskonda teavitada. Üldse on raied veekaisevööndid juba igasuguse piiri ületanud

More
3 years 4 months ago #11322 by STF
Replied by STF on topic Mis toimub Selja jõel??
Vastus. Toimus sama, mis läinud aastal Esna jõe ääres. Isegi Postimees kirjutas. JOKK.
More
3 years 4 months ago #11323 by Zanzhu
Replied by Zanzhu on topic Mis toimub Selja jõel??
Saatsin 1313 meilile teavituse/infopäringu. Näeks kas on ka seekord JOKK.

Seda sigatsemist mis punase kala jõgedel toimub vaadates tekib tunne et võiks kõik Eesti veekogud lagedaks säristada, oleks hea rahulik - pole põhjust jõe äärde minna ja pole mõtet Keskkonnainspektsioonil ka seal ringi tuiata ahingumehi Vitalit ja Meelist taga ajades. Kõigil mõnusam, kala saab ka maximast ja kalamees ei pea raha raiskama varustuse ega kalastuskaartide peale. EKSi mehed saavad ka öösiti kodus naise laste juures istuda.
More
3 years 4 months ago #11325 by Morfa
Replied by Morfa on topic Mis toimub Selja jõel??
Olen sarnase murega KKI poole pöördunud ning tegemist ongi JOKK skeemiga. On lubatud teostada sanitaarraiet jõe kallastel ja kui just raie ajal KKI-d välja ei kutsu, siis polegi midagi teha. Tagantjärgi pole võimalik kindlaks teha, et kas tegemist oli ohtliku/haige puuga või mitte. Siinkohal tundub kõik sõltuvat raie läbiviija moraalitundest ja teadlikkusest, et kuidas antud toiming jõe elustikule mõjub.

More
3 years 4 months ago #11326 by Zanzhu
Replied by Zanzhu on topic Mis toimub Selja jõel??
Mis mõttes ohtliku/haige puuga? Kellele ohtliku? Kukub maha/vette muutub varjepaigaks ju kalale.
Time to create page: 0.199 seconds
Powered by Kunena Forum