Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Selja jõgi 2015

More
8 years 4 months ago #7346 by Urmps
Selja jõgi 2015 was created by Urmps
Tervist !
Kuidas hetkeline seis on Selja jõel. Küsimuse tõstatasin veetaseme kohta. Kuna ise elan jõest ligi 200 km kaugusele, siis ei satu sinna kanti eriti, aga tahtmine on minna proovima lõhet püüda. On siin foorumis heatahtlikke kalamehi, kes täielikule amatöörile ehk mõned näpunäited oskaks anda. Kuidas püüda, mis tooni lantidega püüda jne... Kas proovida jõe alamjooksu poolt või rohkem ülevalt.
Tänan !
More
8 years 4 months ago #7347 by hannes
Replied by hannes on topic Selja jõgi 2015
Pole suuremat sorti lõheekspert ja ka hetkeseisu kohta ei oska pajatada. Sai siiski korra käidud madala veega ja siis oli veel lõhepüügiks vara. Vesi madal ja ega see jõgi ka teab mis suur-lai pole... nii et lantide poolest kannatas püüda suuremate jõekalantidega. Ühe meriforelli ma otsa meelitasin ja landiks oli väike Kuusamo Räsanen (u 6 cm... ühelt poolt läikiv hõbe, teiselt poolt oranž). Olen kuulnud, et mitmed kogemustega mehed kasutavad selle jõe peal põhiliselt punaseid toonide.

Edu!

More
8 years 4 months ago #7349 by Urmps
Replied by Urmps on topic Selja jõgi 2015
Tänan tagasiside eest. Endal olemas 1 lucky john roosa-valgega, 1 salmo hornet, oranž-valge ja 1 veel mingisugune strike pro. Eks tuleb kõvasti matkata, mis seal muud.
More
8 years 4 months ago #7350 by Justas
Replied by Justas on topic Selja jõgi 2015

Urmps wrote: Tervist !
Kas proovida jõe alamjooksu poolt või rohkem ülevalt.

Tsitaat ühest kirjast:
"Igaks juhuks juhin tähelapnu ka sel aastal Selja jõe suudmealal kehtima
hakanud keelule. Nimelt on seal Rutja-Karepa maantee sillast kuni suudmeni kalapüük keelatud. Sellel alal kala püüdmise (ka spinninguga kaldal jalutamise) eest võidakse karistada rahatrahviga kuni 1200.- eurot.

Kui sealt näiteks lõhe spinninguga välja püütakse lisandub sellele
viiekordne keskkonnakahju, mis siis ühe lõhe puhul on 480.- eurot. Seega kokku võib ühe lõhe väljapüük sealt alalt maksma minna 1680.- eurot, mis vanas rahas on 26 275.- krooni!

Kui seda tehakse aga elektri, mürgi või muu asjatut hukkumist põhjustaval viisil, lisandub 1200.- eurole kümnekordne kahju määr isendi kohta. Ehk siis ühe lõhe püügil elektriga on karistus
2160.- eurot ehk 33782.- krooni!

Kui süüteo ulatus ületab 4000 eurot, st kui on näiteks elektriga püütud kolm lõhet, alustatakse juba kriminaalmenetlust, mille puhul ähvardab rikkujat ka reaalne vangistus.

Seega soovin kõigile kalameestele head püüki ja palun järgige kindlasti reegleid, need on kehtestatud ikka selleks, et piisavalt palju kalu jõuaks kudeda ning suurem arv kalamehi saaks nende püüki ka tulevikus nautida."
The following user(s) said Thank You: hannes, STF, Täpik
More
8 years 4 months ago #7357 by Madis
Replied by Madis on topic Selja jõgi 2015
Käisin täna ühel seljale lähedalasuval jõel. Seal oli sitt olukord. Seljal pidi parem olema (tänane info), seega homme sinna. Mul ka pea 200km sõit aga mis teha. Lantidega ära dogmadesse lasku, väike nagu ikka vobler, plekk, pöörukas tasub ära proovida. Kala sealt nagunii peale harjuse (keda muidugi kotti panna ei tohi ükskõik mis mõõdus) eriti loota pole.
Kala rändab seal päris kaugele aga põhiline ala ikka esimesed 3-4km suudmest.
More
8 years 4 months ago #7361 by JUxX
Replied by JUxX on topic Selja jõgi 2015
Endal ka plaanis nädalav mingi päev külastada Seljat. Enne keeluaega käisin paar korda, siis sõber ühe merika sai, kuid väga nutune see seis seal üldiselt. Veetase ENDISELT väga madal.. Start Tartust.
Time to create page: 0.288 seconds
Powered by Kunena Forum