Eks osasid kriibib ja jääbki kriipima. Paraku elu näitab seda, et need kõige suuremad lärmajad aka õpetajad ja teenäitajad on ise ka kõige patusemad - igas valdkonnas kipub nii olema. Mitte, et ma nüüd sm tamma pihta midagi otse ütlen - ei tunnegi ju teda isiklikult vaid pigem üldistan.
Aga tammale vastuseks ütlen et jah, olen küll oma haugihooaja avanud, ainult et ilma jutumärkideta. Päris paljudele niredele see sügis esmakordselt sattunud ja pettuma pole pidanud kordki. Isegi neil kordadel, kui kala pole näinud. Alati on uues kohas midagi ägedat! Tõesti ei saa aru meestest, kes arvavad, et kui jõekal keeluaeg, siis tuleb landid sügavale sahtlisse peita. Igas kuradi nires on jõeka võimalus - see ei tähenda, et nüüd kodus vahtima peab ju??? Lõppude lõpuks on see ju ikkagi iga mehe südametunnistuse asi, kus ja millal püüab. Jõgesid, kus forelli haugi pähe püüda saaks on Eestis sadu - mina selles osas saan öösiti rahulikult magada kuna pole ealeski ühtki jõekat keeluajal kotti toppinud.
Ausalt, ei viitsi sel teemal enam jahuda. Minu isik on avalikult googeldatav, nii telefoni number kui ka kodune aadress on lihtsasti leitav. Kui keegi tunneb, et tahab teemat arutada või jätkuvalt millestki aru ei saa: (Svennu, kas saan õigesti aru, et oled juba nagu üks aastagi avanud "haugihooaja" ja avastad tundmatuid hauginiresid nagu Vahukas jt?) ning täpseid detaile teada, miks ma sinna vahukale ikkagi sattusin, siis andku tuld.
Madisega olen ise ka osaliselt nõus - talipüük on aktiivne seni, kuni kala üles leiad. Kui aga tead, kuhu minna, siis on ikkagi tegu istumisega ühel augul ja tihti toob kala seesama auk mitmel järgneval päeval. Jõeka puhul isegi teades, kuhu minna, ei ole mõeldav see, et istud ühe käänu peal ja loobid sinna päev otsa, rääkimata sellest, et lähed järgmine päev sama käänu peale tagasi? See teema on pigem ema ja tütre eelistuse valdkond ja sai minu eelnevasse postitusse lihtsalt juhuslikult kirjutatud, samahästi võiks selle näiteks trollimisega või tonkatamisega asendada.