Hea teema (Y)
Haugilantide puhul on karbis teatud landid, ilma milleta kalale ei lähe. Nendeks on:
1. rohuvaba ehk Rapala Minnow Spoon (ilmselt kõige rohkem haugi toonud lant), sest mulle meeldib kõrkjatevahesid ja maltsaseid kohti pommitada.
2. Stormi Sub Wart - neid on kaks tükki: üks suurem papagoi värvides ning teine väiksem loomulikemates toonides. Minu meelest asendamatu relv madalas püüdmisel.
3. Meppsi ja Vibraxi pöörlevad. Nendest lemmikud on kuldne Mepps siniste täppidega (nr 3), mis on kõige rohkem kala toonud ja Vibraxilt punane mustade täppidega (nr 5)...samuti hea lant.
4. plekkidest Kuusamo Proffessorid, Räsanen ja Rein Truumetsa soovitusel üks Piraat (hetkel tootja ei meenu).
Siis on veel karp täis igasugu odavamaid vooblereid, väiksemaid jerke (Salmo Slider näiteks), kummilutusid (Sepaonu soovitusel oranži-mustaga sirpsabad), paar spinnerbaiti, vene plekke ja muud stuffi. Viimased käivad otsas natuke harvemini.
Forellilantidest on karbis põhiliselt nr 2 pöörlevad.
Nendest asendamatud on kanapasa ja vikrivärvides Meppsid. Samuti papagoivärvides Mepps. Tumedas vees fluorestseeruv valge. Viimastel kordadel sai lemmikuks üks hõbe-kuldne Poola vurr, millel polnud ei nägu ega tegu, kuid kala tõi kenasti. Kahjuks sai selle eelmine kord vetevana endale. Siis veel Vibraxi kuldne pöörlev - samuti kala toonud lant.
Forelli voobleritest on mul karbis põhiliselt Salmo omad - Hornetid, Bullhead, pisike Tiny (polegi seda viimast Eestis müügil näinud, pilt on allpool)
ja siis veel erinevad Poola vooblerid, paar Eesti landimeistrite (Edi ja Are) ja Rapala vooblerit (Countdown ja pisike Husky Jerk).
Vooblererid on nii ujuvaid kui uppuvaid - vastavalt vajadusele...
Kui mahti saan, katsun landikogust ülesriputamiseks ka väikese pildi teha.