Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

ÜLESKUTSE - Kotka pais

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #8344 by timo
ÜLESKUTSE - Kotka pais was created by timo
KOTKA pais vajab vabatahtlikke !

Hetkel on riigiametite seisukoht, et eile looduse tahtel lagunenud ja vee erikasutusloata Kotka paisu enam üles tõsta ei tohi. Mõneks ajaks oleks vaja veel vabatahtlikke silmapaare sinna vaatama, et asjast huvitatud osapooled ebaseaduslikult ei tõstaks paisu üles. (Katseid selleks on viimase 24h jooksul tehtud mitmeid).

Palun andke endast märku vabatahtliku kalakaitse juhile: Jüri Nurk -mob 55510064

NB! Valgejõgi on väärtuslik lõhilaste kudeala ning väga kõrge taastootmise potensiaaliga, mis Kotka paisu langedes oleks taas kalade kuderändele avatud. See on SUUR asi!






Attachments:
Last edit: 7 years 7 months ago by timo.
More
7 years 7 months ago #8345 by ceemic
Replied by ceemic on topic ÜLESKUTSE - Kotka pais
Mul tekib küsimus, et mille eest ametnikud palka saavad, kui on kartus paisuomaniku ebaseadusliku teo toimepanemisele? Ehk siis juhul, kui pais omavoliliselt taastatakse, kas seadusega ei saa seda uuesti maha võtta?

More
7 years 7 months ago #8346 by timo
Replied by timo on topic ÜLESKUTSE - Kotka pais
Tegelikult on seda paisu iga aasta kevadel korra v paar alla lastud aga siis pole jaole saanud ükski amet. Nüüd koostöös Eesti Kalastajate Seltis vabatahtlike ja Keskkonnainspektsiooniga hoitakse paisul 24/7 silma peal, et ei toimuks ehitustegevus paisu taastamiseks. Täna on seal kohal käinud Reporter ja AK teeb ka sellest nupu. Olukord on fikseeritud. Hr. Pomerants on oma FB lehele ka ilusa pildi pannud VABAST JÕEST. Tundub, et kõik läheb õiges suunas. Kel aega valvama tulla, olge tänatud!

Timo
More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #8348 by O.R
Replied by O.R on topic ÜLESKUTSE - Kotka pais
hehe: pluss.postimees.ee/3794093/vandaalid-las...isjarve-veed-jooksma
Aga tegelikult on see teema, et mingi mees läheb ja ehtab ebaseaduslikult ja selle takistamist peab nüüd eraldi valvama ikka päris kentsakas. Loodame, et see Kunda on talle siis parajaks karistuseks.
Last edit: 7 years 7 months ago by O.R.
More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #8349 by timo
Replied by timo on topic ÜLESKUTSE - Kotka pais
Kunda kohta lugesin ise ka postimehest. Huvitav tõesti, et seal niimoodi toimetati. Selline lühiajaline tegevus ei anna mingit tulemust. Kotka paisul on kenasti valve peal ja ametiasutused liigutavad ennast kiirendatud korras, et paari päeva jooksul asi läbi oleks. Jõgi otsib kenasti sängi ja uhub setteid allavoolu. Kudeajaks peaks jõgi kena ja puhas olema, et lõhilased saaksid vabalt kudele rännata!

Seni kel jõudu ja aega, siis lööge kampa! Iga silmapaar on kulda väärt. Praeguse seisuga saab selle paisu taastada c 30 min jooksul. Täna õhtul on ka uurimas käidud, kas vabatahtlikud on kohal.
OLEME - Valvame ja loodame parimat!

Otse sündmuskohalt
Timo
Last edit: 7 years 7 months ago by timo.
More
7 years 7 months ago #8350 by O.R
Replied by O.R on topic ÜLESKUTSE - Kotka pais
Aga, kas see on siis selline teema, et käibki nö aktiivne olelusvõitlus? Seadused ja nende täideviijad nind järelvalve ei saa seal midagi teha? Peabki lihtslt valvama, et, kui õnnestub 30 minuti jooksul pais taastada, siis võidab paisu taastaja ja, kui ei suuda, siis võidavad teised?
Time to create page: 0.118 seconds
Powered by Kunena Forum