Tsiteerin kasutaja maxix postitust vanas küsimuses latika ja lianski kohta:
Ei pea ennast ka ei tea mis eksperdiks aga panen mõned tähelepanekud kirja, ehk on abi
Veekogu põhi: kuna mõlemad nii latikas kui ka linask on põhjatoidulised siis põhi peaks olema ka vastav (mudane, liivasegune, vetikad jms.). Neile meeldivad ka kohad kus puuoksad veekohale ulatuvad, sealt kukub igasugu nodi vette mida hea maiustada.
ilm ja tuule koha pealt olen mina suht koht skeptik - on kala saadud igasugu ilma ja tuulega, kuid väga suure kuumusega pole ka mõttet püüdma minna, kala suht loid. Heaks ei peeta ka ida suunast puhuvaid tuuli.
Õnge otsa??? oleneb mis varustusega püüad - käsiõnge otsa on minu arust parimad- sita (sõnniku)ussi pundar või mais (terve konks täis toppida), tonkadele head korralikud ööussid, sitaussi pundar või mais. Võid ju poest osta ka latika peibutussööta ja sellega kala meelitada.
Üldjuhul püüa põhja pealt või selle kohalt ja varu kannatust, eriti veel linaski puhul. Kui tahad veel midagi täpsemalt siis küsi, teema ju lai ja kõike seda siia kirja panema hakata oleks kah suhteliselt aega nõudev.