Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Kalapüük Soomes

More
8 years 6 months ago - 8 years 6 months ago #7113 by hannes
Kalapüük Soomes was created by hannes
Veidi üllatuseks avastasin, et selline teema on siit foorumist veel puudu.

Saabusime just põhjanaabrite juurest, kus trollisime sügisest havi. Olen kuulnud neid lugusid, kus täitsa oskajad kalamehed lähevad Soome ja paugutavad 4-5 päeva järjest nagu kaevul. Meil kiskus kah sinnakanti :) Eelmiste aastatega võrrelda ei saa, kuid päris nullipoisteks ka ei jäänud. Minu suurimaks jäi 3,65 kg.

Parima emotsiooni pakkus tegelikult tänane hommik, kus trollisime kolmekesi 3h järjest ilma ühegi võtuta. Tuju polnud just kiita, eriti kui oli teada, et nüüd peame minema ka kaldale pakkima & maja koristama :) Nuputasin siis viimases hädas välja sellise jaburduse, et panin korraga otsa kaks lanti (Savage Gear Hybrid Pike ja Line-Thru Trout) ning nende ette veel ka spets landiraskuse, mis selle värgenduse põhja viis. Kui oli aeg välja kerida, et suund kodu poole võtta, kerisin aeglaselt ja pausidega. Nii 10 m enne paati käis võtt ja otsas oli eriti tige haug. Polnud küll teab mis suur kala, kuid selle duubelrakenduse toimimine viimastel püügisekunditel ja korralik võitlus andis Soome tripile kokkuvõttes ägeda positiivse lõpuakordi. Kui lisada sinna ka lahe seltskond, saun-õlu ja kõik muud jutud, siis on sellised mitmepäevased kalastuspuhkused ikka jube mõnusad ettevõtmised (beer)
Last edit: 8 years 6 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: Foreman
More
8 years 6 months ago #7114 by mecc
Replied by mecc on topic Kalapüük Soomes
Kus käisite?

More
8 years 6 months ago #7115 by hannes
Replied by hannes on topic Kalapüük Soomes
Turu saarestik, Taivassalo kant.
More
8 years 6 months ago - 8 years 6 months ago #7116 by Madis
Replied by Madis on topic Kalapüük Soomes
Käisin kevadel soomes (Särkisalo kant), vesi oli meres siis 2-3C. Esimene päev oli ka suht nutune meie paatkonnal, kala nagu ei olekski meres, päeva lõpus ühe kilose punni meelitasin välja. Teisel päeval aga selgus tõsiasi, et kala istub ikka väga kindlas kohas, sain üle 20 haugi, suurim 4.4 ja ainult üks kala alla 2.5kg. Paati tuli ka 6 kilone. Ja kõik kalad tulid paat ühes ja samas kohas ankrus olles, ringiratast ümber paadi 60-70m.
Ilmselt oli see seotud söödakalaga keda oli haugil kõhus ikka tohututes kogustes, ilmselt oli seda väikest kala kõvasti paadi all sest kajalood tundus segast panevat :)
Parimateks lantideks kujunesid Slider kiirabi 47g uppuv ja muidugi rapala rohuvaba.
Sõbrad soomes ütlevad ka, et laia mänguga plekk (eriti minnow spoon) on meres nr1 lant. Niiet tundub, et ka soomes tuleb ukselinki natuke valida :lol:
Järgmine tripp tuleb 16 okt, saame näha kuidas siis püük välja tuleb.
Last edit: 8 years 6 months ago by Madis.
More
8 years 5 months ago - 8 years 5 months ago #7198 by juhanharm
Replied by juhanharm on topic Kalapüük Soomes
Nädalavahetusel on vaja korra Soomes käia. Mõtlen, et äkki jõuan kusagil Helsinki lähedal meres või mõnes jões forelli, lõhet püüda. Kas kellelgi on vastavaid kogemusi?
Lugesin, et merest püügiks saab netist umbes 5 euriga loa osta. Jõgedes on vist mingid eriload. Võimalik, et praegu igal pool ei tohi püüda ka.

Huvitav oleks teada, kas keegi siit on käinud Helsinki lähedal merikat püüdmas? Võibolla oskate seal mõnda kohta soovitada :)
Last edit: 8 years 5 months ago by juhanharm.
More
8 years 5 months ago #7217 by juhanharm
Replied by juhanharm on topic Kalapüük Soomes
Natuke googledades tundub, et võiks proovida Lauttasaaren ida- ja lõunakallast. Saab ehk mõned tunnid proovida.
Time to create page: 0.117 seconds
Powered by Kunena Forum