Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Oled alustav kalamees? Küsi julgelt!

More
5 years 8 months ago #10061 by Kalaportaal.ee
Kui teed oma esimesi samme kalastusmaailmas, võid oma küsimused julgelt siia teemasse kirja panna.

Ehk on Sulle abiks ka värske artikkel "Käsiraamatu" rubriigis:


Kõik, mida peaksid algajana teadma spinningupüügist

Eestis on ligi 50 000 harrastuskalastajat ja suurem osa neist kasutab püüdmiseks spinningut. See püügiviis on üks noorimaid, ainult veidi üle 100 aasta vana, kuid muutunud tänapäeval harrastajate seas domineerivaks.

[hr] Loe edasi: www.kalaportaal.ee/opetused-ja-artiklid/...dma-spinningupuugist
The following user(s) said Thank You: Karlil, Foreman
More
5 years 8 months ago #10062 by molodoy
Tere kõigile

Mis testiga ridva kasutatakse meie jõgedes (peale Narva j.) lõhe püügi jaoks? Minu ridva test on 3-18g. Püüdsin 2-3 kilo kalad ja oli kõik ok. Aga mõned vennad (kes püüdsid samal jõel sama vobleriga 9kg ja 15kg lõhe) räägivad, et suurem lõhe teeb minu ridva katki ja soovitavad 10+ testiga ridvad. Kas on see nii? Ise kasutan siis Berkley FireFlex Spin L 2.10m/121g/3-18g koos Shimano Nexave 2500FD, ~15kg nöör ja 6-8g voblerid.
Kas 10-30 testi ridvaga on võimalik viskama 6g vobleri?
Kas keegi saab soovitada mingi tugev ritv kuni 50eur?

P
Dmitri

More
5 years 8 months ago - 5 years 8 months ago #10063 by Jeekim
Oskuslik püüdja võiks selle ridvaga ka suure lõhe kätte saada, aga selle Nexave FD "max drag" 3 kg on vähevõitu. Tõeline lõhemürakas lihtsalt veab pooli tühjaks ja läheb oma teed. Uuematel 2500 suuruses rullidel on "max drag" juba 7 kg. Minul on forellipüügi ajal (rulli max dr. 2 kg) kobras lanti jäänud ja tuli ruttu käsi poolile vajutada, et mitte kogu tamiili kaotada.
Last edit: 5 years 8 months ago by Jeekim.
More
5 years 8 months ago #10070 by kaups
Niipalju kui ise lõhel käinud, siis enamus vendasid 10+ g testiga ritvadega püüavadki, jõgedel see suurem test niipalju ei sega, kuna visked lühemad. Endal ka üks vanem Berkley kaigas 15-30g ja kannatab visata pisemat lanti ilusti. Aga jah, kõva mees väsitab ka ultralightiga ära :lol:
More
5 years 8 months ago - 5 years 8 months ago #10071 by Getto
No poetan ka siis mõne sõna, ise väsitasin 4kg lõhepapa väga edukalt ära fenwick riverrunneriga test 0.9-9g, sihiklikult läksin sellega lõhet taga ajama ja ka sain. Kala oli ilmselgelt ülekaalus, kuna nij pehme ridvaga suurele kalale(selle ridva mõistes suur kala) voolus mingisugust vastupanu osutada on pea olematu. Muidugi oli kaiff ja vinge igatepidi ja kui kala kätte veel tuli oli eufooria missugune. Aga peale seda ma enam nii väikse testiga jõele ei läinud, käisin soetasin Aigarilt fenwick hmx seeria testiga 10-28g, igati mugav ja tore kuniks selgus tõsiasi, et liiga lõdi, kalaga voolus võideldes oli põhimõtteliselt sama U, kui riverrunner. Nüüd kasutan speedmaster 10-40 test ja sellega võib rahul olla. Kuigi ise läheks ehk isegi -50g test, saab kala lihtsamini ja edukamalt survestada/juhtida vees. Pikkus on igaühele oma, nagu foorumis tavatsetakse öelda siis kellele ema kellele tütar. Ise kasutan 270 aga usun, et 240 oleks ehk isegi parem, jällegi kõik sõltub ju keskkonnast kust sa püüad. Mõni jõgi kitsam ja rohkem puid ees, teine jällegi vabam, saab julgemalt vehkida pikema ridvaga, viske kaugus on neil meie lõhe jõgedel täpselt sama ma usun. Pigem tuleb pikem ritv kasuks kala väljatoomisel, kui et viske pikkusel.
Attachments:
Last edit: 5 years 8 months ago by Getto.
Time to create page: 0.194 seconds
Powered by Kunena Forum